Cea mai MARE Sarbatoare a toamnei, pe 8 Septembrie: Sfanta Maria Mica – Ce nu e bine să faci în această zi sfântă, aduce ghinion imens si boala

Sfânta Marie Mică 2019: Nașterea Maicii Domnului este prima sărbătoare de cruce roșie din noul an bisericesc, care a început la 1 septembrie. Iată care sunt tradițiile, suprestițiile acestei mari sărbători și de la ce reguli nu trebuie să se abată credincioșii

Loading...

Sfânta Marie Mică sau Nașterea Maicii Domnului este o sărbătoare veche. În secolul al VI-lea, Sfântul Român Melodul a compus condacul și icosul acestui praznic, iar în secolul al VIII-lea, Sfântul Ioan Damaschin a alcătuit Canonul ce se cântă la slujbă Utreniei.

Sfânta Marie Mică sau Nașterea Maicii Domnului are ca dată de prăznuire 8 septembrie, aleasă dintr-un motiv întemeiat. Această dată reprezintă ziua sfințirii unei biserici închinată Maicii Domnului la Ierusalim, de către împărăteasa Eudoxia, la începutul secolului al V-lea.

Loading...

Sfânta Marie Mică 2019: Tradiții, obiceiuri de Nașterea Maicii Domnului
Nu se fac treburi gospodărești. Potrivit tradiției populare, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, ca de altfel la orice mare sărbătoare, nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe, nu se face curățenie în casă, că să nu se atragă răul.

Ghinion imens pentru bărbați și femei dacă lucrează de Sfântă Mărie! Ziua de dinaintea sărbătorii şi ziua de după aduc ghinion celor care lucrează – bărbaţii se vor lovi, iar femeile vor avea mâncarea arsă.

Superstiții de boală! În unele zone există chiar superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oală cu mâncare şi îi arde pe copii. O altă superstiţie românească spune că cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile vor atrage asupra lor boli care îi pocesc.

Sfânta Marie Mică 2019: Ce înseamnă numele ”Maria”

Nașterea Fecioarei Maria, prăznuită în fiecare an la data de 8 septembrie, este o mare sărbătoare pentru românii care-i poartă numele. Astfel că, de Sfânta Marie Mică, aproximativ 2,2 milioane de români își vor ura ” La mulți ani!”. Dintre aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei ce poartă numele de Maria, aproximativ 270.000 femei ce poartă numele de Mariana și în jur de 51.000 femei ce poartă numele de Marinela.

Numele de “Maria” provine din ebraicul “Aia”, care înseamnă “Domn” și se tâlcuiește “Doamnă”, deoarece ea domnește și stăpânește peste cele cerești și pământești că Maica a lui Dumnezeu.

În ziua de Sfânta Maria își mai sărbătoresc onomastica și persoanele care poartă numele de: Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

Troparul Praznicului Nașterii Maicii Domnului

Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea; că din ține a răsărit Soarele dreptății, Hristos Dumnezeul nostru. Și, dezlegând blestemul, a dat binecuvântare; și, stricând moartea, ne-a dăruit nouă viață veșnică.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*