Avertismentul ANM. Un ciclon mediteranean lovește România, după dezastrul din Grecia

Avertisment îngrijorător al meteorologilor, după ce o furtună de proporții a făcut dezastru în Grecia și a ucis șase oameni, printre care și doi români. Un ciclon mediteranean urmează să se formeze și în Marea Neagră, urmând ca România să fie lovită de vijelii puternice.

Loading...

Potrivit Alinei Șerban, specialist al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), furtuna mortală din Halkidiki s-a format din cauza unui ciclon mediteranean.

Acesta a afectat și sudul Italiei, însă până a ajuns la greci, din cauza temperaturilor mai ridicate, a crescut în intensitate.

Loading...

După ce a lovit Grecia, ciclonul a mai scăzut în intensitate, însă un nou sistem se va dezvolta și, în weekend, se va îndrepta spre sud-estul Europei.

„Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone.

Noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a precizat Alina Șerban, potrivit Observator. sursa:spynews

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*